Manage the manager

Als core business is uw business is

Of u CEO bent of Algemeen Directeur: als manager is uw core business uw business. En daar wilt u zich mee bezig kunnen houden. U wilt er daarom van uit kunnen gaan dat alle ondersteunende secundaire processen lopen. Het MT op de hoogte is van uw lijn van denken, de strategie, het jaarplan, afdelingsplan en in die geest zelfstandig beslissingen neemt, targets haalt en mijlpijlen viert. En dat alles met medewerkers met de juiste competenties. De omzet stijgt, het werkplezier ook en het ziekteverzuim is historisch laag.

Te mooi om waar te zijn?

Het zou mooi zijn. De praktijk wijst vaak anders uit. Voor veel mensen gaat u als manager te snel, vaak ook omdat u tot voor deze positie een meer vakinhoudelijke functie had, die geen leidinggevende aspecten inhield. Een halve zin wordt niet goed begrepen, ook al denkt u van wel. Als dit vaker gebeurt, verliest u het vertrouwen in uw team en gaat u zich bezig houden met de secundaire procesgang om te waarborgen dat dingen goed blijven gaan. Toch gaan er steeds meer zaken precies de andere kant op dan die u zich wenst. Het team verliest zijn vertrouwen in u, raakt versnipperd, kennisfactoren vertrekken en de competenties binnen het team matchen niet meer. De omzet daalt, het werkplezier daalt. De enige stijgende lijn is het ziekteverzuim binnen uw bedrijf of organisatie.

Herkent u dit?

Als u deze situatie herkent, is het hoog tijd voor een allround professionele ondersteuner die zichzelf de baas is. Die naar u luistert, doorvraagt en samenvat. Vrijuit communiceert met binnen- en buitenwacht binnen de kaders van uw verwachtingen en targets. Die uw energie kan bundelen en richten op uw core business. En zonder dat u zich daarvan bewust bent, coacht op verbale en nonverbale communicatie, opdat uw boodschap meestal overkomt. De informatie in uw mailbox verspreidt, reistijden in uw agenda plant, zorgt voor input voor vergaderingen drie dagen van tevoren èn tijd in uw agenda plant, zodat u die kunt lezen. Er tijd overblijft voor vrije tijd. Manage the manager, dus.

Ervaren professionals voor rechterhand functies

Entourage levert deskundige ervaren professionals voor rechterhand functies, die in staat zijn om op te bouwen wat afgebroken is. En als de stof dan weer gesetteld is en alle neuzen weer uw kant opstaan, weer vertrekken. Maar niet voordat een andere ondersteuner is ingewerkt en de kneepjes van het vak heeft geleerd op de manier zoals u dat graag ziet.